Pentru a proteja cat mai bine si a prelungi durata de viata a bijuteriilor placate cu aur, este necesar sa urmati recomandarile de mai jos:

  1. Feriti bijuteriile de lovituri, deschideti cu delicatete bratarile, cerceii, colierele, lanturile  etc.
  2. Evitati contactul bijuteriilor cu apa, detergenti, produse cosmetice si chimice sau corozive, pentru a evita dezlipirea pietrelor (pietre semipretiose, cristalele Swarovski, perle), si deteriorarea stratulului de metal pretios de la suprafata.
  3. Bijuteriile aurite sau argintate isi pierd depunerea de metal pretios, daca intra in contact cu sprayurile cosmetice sau cu orice alt produs petro-chimic.
  4. Nu purtati bijuteriile in timpul somnului, pentru a evita deteriorarile sau ranirile.
  5. Bijuteriile nu se vor purta in timpul unor activitati fizice de contact sau care au ca rezultat transpiratia abundenta, pentru a se evita zgarierea stratului de suprafata, dezlipirea partilor sau indepartarea  stratului de suprafata al bijuteriei.
  6. Pentru ingrijirea bijuteriilor si pastrarea stralucirii acestora  va recomandam sa utilizati un material textil moale, special pentru curatarea acestora si in nici un caz nu utilizati solventi sau substante chimice. NU frecati! De asemenea, nu folositi parfumuri sau spray fixativ in  vecinatatea bijuteriilor.
  7. Nu lipiti pietrele cazute cu adeziv tip “picatura” sau orice alt tip.
  8. Nu pastrati bijuteriile in aer liber intr-un mediu umed, in cutii de carton, pungi de hartie sau de lemn- lemnul, stejarul in special, contine un acid care ii grabeste ingalbenirea, ci doar in saculeti de bumbac, individual, la loc uscat.