Orice femeie trebuie sa aiba o pereche de cercei rotunzi in colectia de bijuterii, deoarece acest model de accesoriu poate sa transforme, in doar cateva secunde, o tinuta banala si plictisitoare in una moderna si feminina.
Cerceii cercuri reprezinta o imbinare a diferitelor culturi si epoci, care au evolutat de-a lungul timpului atat ca accesoriu de moda, dar si ca simbol al puterii.
Cerceii rotunzi reprezinta printre cele mai vechi trenduri in moda, iar cunoasterea istoriei bogate a acestora ne va face cu siguranta posesoarele mandre a acestor accesorii frumoase si indraznete.
Acesti cercei exista aproape de cand a aparut specia umana. De la egiptenii antici, greci, romani, asiatici, pana la modistele zilelelor noastra, atat femeile, dar si barbatii au adorat acest look de-a lungul vremurilor. Ceea ce a inceput prin a fi un mod de identificare a membrilor unui trib a devenit in timp un simbol religios si de putere in societate.
Primii cercei rotunzi dateaza din anul 2500 i.Hr, si sunt originali din Nubia, o civilizatie africana aflata pe teritoriul actual al Sudan. In 1500 i.Hr. egiptenii antici, atat barbatii, cat si femeile erau convinsi ca cerceii sporesc frumusetea unei persoane. Ei purtau pe urechi cercuri superbe, create din fire rasucite din aur. Cu cat statutul nobiliar era mai important cu atat bijuteriile deveneau mai grele si somptuoase, pentru a evidentia bogatia si puterea. Cultura romana, greaca, persana a imbratisat si ea acest model de bijuterii, dar cu design diferit.
In secolul XX cerceii rotunzi au revedevenit populari, la inceput, pentru completarea noilor coafuri simple, scurte, apoi datorita diferitelor stiluri promovate de case de moda.
Cum sa porti cerceii rotunzi?
Cerceii rotunzi se potrivesc atat tinerilor fashionista, cat si doamnelor care tin pasul cu moda.
Daca la inceput acestia erau cunoscuti mai mult ca modele simple de cercuri metalice fine, in prezent designerii au devenit deosebit de inovativi. Astfel modelul clasic a suferit modificari, fiind transformat atat ca forma, dar si completat cu ornamente decorative, transformandu-l in ceva unic si original.
Acesti cercei pot fi achizitionati in diferite marimi: de la cerculete mici de marimea unui inel, la cercuri mari care ajung pana la umeri. De asemenea, exista o varietate de stiluri si forme: perfect rotunzi, semicercuri, alungita, ovala, cerc taiat si pot fi decorate cu cristale, perle, margele, pictate cu email, etc.
Cerceii cercuri sunt capabili sa decoreze atat stilul modern, sport, dar si de seara. Cerceii rotunzi mici, simpli, confera eleganta tinutelor casual, dar si business.Cele cu cristale sau pietre pot completa tinutele feminine, la un eveniment tip cocktail sau de seara. Articolele mari pot fi combinate cu rochii fermecatoare in culori inchise sau neutre. Dar daca decideti sa purtati o rochie cu imprimeu, trebuie sa fiti foarte atenti cu un astfel de ansamblu, ca sa nu incarci tinuta.
Ca orice accesoriu statement, cercurile au abilitatea sa atraga atentia asupra fetei, de aceea cerceii in forma de cercuri se potrivesc tuturor femeilor, mai putin celor cu fata rotunda.
Cerceii mari atrag intotdeauna atentia si este important sa se potriveasca tipului fetei femeii. Cerceii in forma de cercuri arata bine pe urechile celor cu o forma alungita, ovala si dreptunghiulara.
Dar si femeile cu fata rotunda, mai dolofana pot alege variantele de cercei alungiti! Oricum accesoriile ovale ingusteaza vizual fata.
Parul cu astfel de cercei este cel mai bine sa fie legat intr-o coada, impletit sau strans intr-un coc. Daca doriti ca acest model de cercei sa iasa in evidenta, atunci evitati sa-l combinati cu alte accesorii pentru par care sa distraga atentia. Astfel, toti ochii vor fi directionati numai catre cerceii tai.
Orice stil ai alege tine minte, cerceii rotunzi nu trebuie neaparat sa fie imensi si sa-ti atinga umerii. Important este sa te simti confortabil cu ei, iar tinuta sa-ti confere incredere.
Comentarii